Workshops

Wil je met je leden van je vereniging of groep een aangename, leuke, leerrijke en vooral smakelijke avond beleven, boek dan één van mijn workshops. De workshops duren telkens een drie tal uur. De deelnemers gaan actief aan de slag en leren zo de knepen van het vak. Om chaos te vermijden zijn de workshops best beperkt tot max 20 deelnemers.

Zachte luxedeeg

We vertrekken van één soort deeg waar we meerdere soorten koeken van kunnen bakken. Als basis vertrekken we van de sandwich. Daarnaast toveren we ook nog rozijnenbollen, crememastellen en mayetten (mastellen met een notenfrangipane vulling) uit onze oven. Op het einde van de workshop wordt alles verdeeld.

Kleine taarten, grote taarten (1)

We bakken een aantal klassiekers in kleinere vorm zodat we voor iedere deelnemer er eentje kunnen meegeven naar huis. Een aantal taartjes worden gebakken met hun vulling zoals clafoutis van kersen en appelfrietjestaart. Andere taartjes gaan we eerst “blind” bakken en werken we dan verder af met een witte chocolademousse, frambozenmousse en eentje met een vruchten ganache.

We vertrekken ook hier van één soort deeg dat we als bodem kunnen gebruiken.

Kleine taarten, grote taarten (2)

Hier vertrekken we van Bretoens zanddeeg. Een makkelijk te maken deeg dat even makkelijk te verwerken is.

De taartjes worden gevuld met een banketbakkersroom, passionele curd of met een nog rijkere créme suisse. Daarna gaan we ze afwerken met diverse soorten fruit: appels, bananen, aardbeien, frambozen. Kers op de taart wordt het Italiaans schuim waarmee we de taarten kunnen versieren.

Koekjes bij de koffie

Bezoek ontvangen we met koffie en toch liefst met nog iets er bij. We maken samen hazelnootsableetjes, kletskoppen, kleine wafels, amandelbrood en belhamelkoekjes.

Het zijn snel-klaar koekjes die niet zo veel voorbereiding vragen en die je op zondagmiddag dus heel snel nog kan bakken.

Naast dit aanbod kan er altijd een workshop op maat worden uitgewerkt.

Kostprijs:

  • 225 Euro voor de les
  • Km vergoeding volgens officieel tarief
  • Bijdrage voor de ingrediënten (hangt af van wat we juist gaan doen)