Vanaf 30 augustus op VIER

Op woensdag 30 augustus is het eindelijk zo ver. Dan gaat de eerste jaargang van BAKE OFF VLAANDEREN van start.

Met tien enthousiaste bakkers gaan we de strijd aan voor de titel van “Beste thuisbakker 2017”.

De tent met de kookeilanden staat opgesteld in Schoten, op het prachtige kasteeldomein Villers. Een schitterend decor.

Iedere aflevering omvat drie proeven. De signatuurproef en het spektakelstuk kan je thuis oefenen. In de signatuurproef draagt het baksel de handtekening van de bakker. Het geeft een beetje weer wie je bent: je smaak, je stijl. Het spektakelstuk moet niet alleen lekker zijn maar moet er ook spectaculair uit zien. Een hele opdracht dus.

Tenslotte is er de gevreesde technische proef. Daarbij krijgen we een recept dat niet compleet is. Je moet dus totaal onvoorbereid aan de slag. De ervaring en de technische achtergrond van de bakkers spelen hierbij een belangrijke rol.

Iedere week is er een winnaar van de technische proef en is er een bakker van de week. Helaas moet er ook telkens iemand de tent verlaten. Zo zullen na zeven afleveringen drie bakkers de ultieme bakstrijd aangaan.

Buiten de eeuwige roem valt er niets te winnen. Iedereen neemt deel uit liefde voor het bakken, de unieke ervaring en toch wel een beetje voor de mogelijke eer.

Ik zal hier wekelijks, na iedere uitzending, mijn verhaal neerschrijven. Vanop de eerste rij, of indien ik de tent moet verlaten, vanop het puntje van mijn stoel. Spannend zal het in ieder geval worden…

De films met de voorstelling van de kandidaten kan je alvast hier bekijken.

Hoezo, bakken niet belangrijk? Zie hier wat Wim, Regula en Herman hiervan denken.

Passiebakker
Hans