Halve finale – voorbeschouwing

Oef of oei, de halve finale bereikt van BAKE Off! Tot nu toe een ganse belevenis.

De halve finale, dat wil zeggen dat er nog één bakker afvalt vooraleer de finale met drie aanvangt. We zijn nog met twee mannen en twee vrouwen. Als pater familias van onze kleine bende, vertegenwoordiger van de oude garde, zal ik toch mijn beste beentje moeten voorzetten. Mijn drie kompanen hadden, gezien hun leeftijd even goed mijn kinderen kunnen zijn.

Zal de rijpe ervaring van een grijsaard het halen? Of eerder het enthousiasme van de jeugd? De nonchalance van Alex? Schudt Valerie iets “amazing” uit haar mouw? Misschien beslecht de West-Vlaamse sympathieke Hannelore alles in haar voordeel?

Er staan terug drie opdrachten op ons te wachten. De twee die we kunnen voorbereiden zijn nu ook niet mijn favoriete baksels. Heel eerlijk, nooit de intentie gehad om ze klaar te maken. Niet echt mijn ding dus.

Bij aanvang had ik wel altijd gezegd dat er twee afleveringen waren waarbij ik niet wou uitvallen. De eerste en de halve finale. De eerste aflevering heb ik goed overleefd. Wat nu?

Ik gun het de jeugd ten volle. Maar, ik voel met toch moreel verplicht om nog één keer alles te geven. Word ik geklopt, dan moet het op mijn waarde zijn.

Ik heb de statistiek wel een beetje tegen mij. De onpare afleveringen waren telkens diegene waar ik het zwakst in presteerde. Vorige week nog voor de derde keer de technische proef op mijn naam geschreven. Dan moet je toch iets kunnen. Nu ja, alle opdrachten zijn zo uiteenlopend. Ik heb ook niet het gevoel dat er iemand van ons er met kop en schouders uit steekt.

In de halve finale kan je tussen de bakgeuren door de finale al ruiken. Ook al begint het afgelegde traject zwaar te wegen en heb ik het gevoel dat ik op mijn spreekwoordelijke tandvlees zit, er nu uitgaan zou jammer zijn.

Wat denken jullie?

Afwachten en aftellen tot woensdag.

Hans